O idee privind educația sexuală

LifetimeStock-307901-L

Am tot citit de-a lungul timpului articole la gazetă și pe bloguri privind treaba asta cu educația sexuală.

Majoritatea celor care au scris militau pentru introducerea educației sexuale în scoli și eventual eliminarea religiei. 

Am evitat să mă pronunț pe subiect fiindcă eu consider că educația, de orice natură, trebuie să inceapă întâi acasă și să se definitiveze la școală.

Desigur când spun educație mă refer mai degrabă la aspecte abstracte ce țin de caracter și personalitate nu la știință aerospațială. În fond nu degeaba vorbim mereu de cei 7 ani de acasă.

Revenind la educația sexuală, cel mai solid argument a celor care solicită introducerea educației sexuale în școli are de-a face cu faptul că România are cele mai multe mame adolescente. Nu contest lucrul asta, mai ales că e bine știut și apare cam pe orice statistică în domeniu, numai că sunt două aspecte pe care cei care militează pentru educația sexuală în școli le omit și astfel dau dovadă de o ignoranță crasă.

Mamele adolescente provin din familii cu probleme

Așa că nu prea dau pe la școală de obicei. E lesne de înțeles într-un astfel de context că fetele respective au înclinația să chiulească de la orele de educație sexuală ca să se fută decât să participe la ele.

Astfel, dacă educația nu începe acasă degeaba e făcută la școală.

Se omite problema bolilor cu transmitere sexuală

Vorbind exclusiv de mame adolescente se omite in mod voit problema bolilor cu transmitere sexuală (BTS), o problemă mult mai importantă dacă e să luăm în considerare faptul că riscul de contagiere în cazul sexului neprotejat e mult mai mare decât al unei sarcini nedorite.

SIDA, gonoree, sifilis sau HPV se poate lua și atunci când partenerul ejaculează pe afară pe când o sarcină nedorită se evită în acest mod.

Ba mai mult, conform unor statistici cazurile de infecție au crescut considerabil în țări cu oarecare vizune liberală în ceea ce privește problema asta, în pofida faptului că în astfel de țări educația sexuală se face chiar și la grădiniță. Chiar ieri citisem un fragment dintr-un articol în care se considera îngrijorător faptul că rata de infecție cu BTS în rândul pensionarilor crește de la an la an în țările vestice. Deh! poate că asta e dovada clară că Tinder e de multe ori nociv.

Ori treaba asta nu face decât să dovedească faptul că soluția unei astfel de probleme e abordată greșit. Ca părinte e bine să te apuci să-i faci singur educație sexuală copilului și abia mai apoi să ai pretenția ca școala să continue și să cimenteze ceea ce ai început.

In altă ordine de idei, cred că e mai important ca un copil să învețe întâi în ce mod a luat Eminescu sifilis și abia apoi să buchiseze Luceafărul pentru că dragostea nu e doar poezie, iar perechile împart cam totul, după cum spunea un doctor pe care-l cunosc.