Mici modificari

In ultimele zile am facut o serie de modificari aici pe site si probabil ca doar doua dintre ele au fost cu adevarat vizibile.

Prima modificare a fost mutarea bannerelor undeva in mijlocul articolelor si optimizarea acestora pentru tablete si telefoane mobile. E o chestie pe care am vrut s-o fac de cam mult timp, dar pentru ca implica ceva teste de tipul trial & error pe diverse dispozitive inainte ca s-o consider ca fiind 100% functionala am tot amanat-o. Acum e live de ceva vreme si conform asteptarilor aduce o rata de clickuri mai mare.

A doua modificare a fost eliminarea butoanelor de share de la finalul fiecarei postari. Si asta era o modificare programata si se datoreaza faptului ca butoanele respective cauzau oaresce latenta si astfel degeaba aveam homepage-ul optimizat la maxim daca timpul de incarcare al articolelor era aproape dublu:

Mici modificari

Cel mai pacatos dintre ele era codul de Facebook care conform unor savanti a ajuns sa fie responsabil pentru 16% din greutatea unei pagini web. Asta e un procent enorm de mare in opinia mea.

Urmeaza sa gasesc o alternativa la problema asta, una care sa-mi simplifice munca in raport cu cerintele GDPR.