Mărţişorul papagal cu voce de privighetoare

Astăzi am făcut o razie prin centrul Sibiului, unde se vând mărţişoare. Cumpărători puţini, vânzători mulţi şi diferiţi. Mărţisoare pentru toate buzunarele de la cele lucrate manual, la cele pe sticlă, aurite şi cele made in China. Dar pe lângă tradiţionalele simboluri ale primăverii, hop şi produsele la modă în sezonul primăvară-vară 2010: papagalii în tufiş care cântă când baţi din palme… cu glas de privighetoare. Şi se auzeaua la păsări pe centru de dimineaţă… Am avut timp să studiez populaţia vânzătoare şi după vocabular, limbaj şi accent am împărţit vânzătorii în 3 categorii: sibience tinere dornice de un venit, importaţi de Bucureşti şi sud şi naţionalităţi conlocuitoare: romi, maghiari. După faţa vânzătorului aşa şi produsul… Din păcate nu am avut aparatul foto, aşa că nu am poza cu papagalul. Oricum ăla mărţişor pentru ăia 99% dintre români care ascultă manele şi vor să fie la modă cu tot ce zice Băsescu.

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted

Ţopârlănia tradiţională a fiecărei sărbători! Partea proastă e că nu mai poţi găsi nimic interesant de cumpărat, chiar dacă vrei să dai nu ban în plus..

Mie cel mai tare mi-au placut perucile! Deci le prindeai o ata de martisor in coada, si gata-i martisorul pentru pitipoanca. Per ansamblu mi s-a parut ok targul de martisoare, dar standul cu perucile mi s-a parut de-a dreptul dezgustator. Papagalul nu l-am remarcat, sincer, am trecut cam repede pe Balcescu.

Papagalul era şi în vară în Piaţa Mică, la standurile care vând, cică, suveniruri cu Sibiul istoric 🙂