Majoritatea n-au nevoie de fake-news…

Am ajuns la concluzia că majoritatea indivizilor n-au nevoie de fake-news ca să trăiască in lumea lor.

Se descurcă și singuri fără fake-news care de fapt nu sunt altceva decât o confirmare a convingerilor.

Ieri, în cel mai mare ziar local, a apărut un articol despre un proiect la care lucrez de vreo 6 luni.

Proiectul respectiv nu e încă gata, însă se vede deja luminița de la capătul tunelului și implementarea sistemului respectiv e iminentă.

Totuși, pentru că e ceva de interes și e un subiect care crează awareness, colegii mei s-au trezit acum câteva zile cu un gazetar la ușă și astfel a ieșit un soi de reportaj pe subiect.

Pentru mine, informația transmisă de reportajul în cauză n-a contat prea mult, mai ales pentru că eu știu din interior despre ce e vorba, însă au contat foarte mult comentariile.

Unul din ele contesta inovația în acest caz și vorbea despre un proiect similar derulat acum 20 de ani într-un lanț hotelier din insulă pentru că da, acum 20 de ani existau criptomonede…

Un al doilea vorbea despre templari, masoni și Lehman Brothers comparând cripto-economia cu sistemul bancar și avertiza că proiectul ăsta o să genereze o criză nasoală prin implementarea lui la scară largă.

Până la urmă e logic să faci o astfel de comparație mai ales atunci când sub 1% din populația mondială deține și utilizează criptomonede în timp ce aproape o treime din populația mondială depinde într-un fel sau altul de bănci.

O duduie se plăngea că totul devine mult prea complicat și că nu ne gândim și la persoanele pe care le bate tehnologia cu o mână legată la spate.

Evident, pentru astfel de oameni nu contează că ăsta e de fapt un business care are un target de piață anume și că poate ei nici măcar nu se încadrează în targetul respectiv.

Pe urmă a venit unul, probabil ceva independentist catalan, care ne-a recomandat să facem o monedă locală ca să nu mai plătim 15% din PIB-ul local către Spania.

Evident, atunci când faci un business tehnologic destinată turiștilor e logic să te gândești și la extremiștii locali și să-ți folosești resursele pentru a finanța o rebeliune.

Unul, probabil fanatic al comuniștilor, a solicitat intervenția fiscului, a băncii naționale și a BCE pentru că criptomonedele astea sigur se utilizează exclusiv pentru spălarea banilor.

Desigur, indivizi precum ăsta nu știu că am pierdut cel puțin o lună cu birocrația la nivel local și altă lună la nivel european și încă nu s-a terminat calvarul pentru că deși noi am obținut o roabă de autorizații și licențe pentru a putea opera, colaboratorii noștri sunt obligați să le solicite și să le verifice la rândul lor înainte să ne permită să lucrăm cu ei.

Ultimul individ care a comentat în contra a fost cireașa de pe tort pentru că a ajuns la concluzia că doar bandele de crimă organizată folosesc criptomonede deci cu siguranță suntem vreo bandă dinasta.

Fiecare dintre indivizii ăștia trăiește într-un univers paralel și fiecare dintre ei știe mai bine și are niște convingeri. Niciunul n-are nevoie de informații adiționale, niciunul nu pune întrebări ca să se lămurească pentru că toți știu mai bine cum stă treaba.

De asta nici n-au nevoie de fake news decât ca să-și reconfirme convingerile pentru că astfel de oameni se uită în primul rând la știrile veridice, apoi se uită la ei în portofel și în stomac și astfel ajung să tragă diverse concluzii care de cele mai multe ori nu sunt conforme cu realitatea.

De asta nici nu contează pentru ei faptul că, la fel cum comenta un altul, banii cash sunt utilizați în marea lor majoritate pentru comiterea de infracțiuni și pentru economia subterană în timp ce blockchain-urile, marea lor majoritate, sunt publice și orice tranzacție realizată prin blockchain rămâne înregistrată pentru totdeauna.

Așadar, am ajuns încă odată la concluzia că unor astfel de oameni nu prea merită să le plângi de milă pentru că ei sunt săraci doar datorită faptului că sunt proști și ticăloși nu pentru că i-ar subjuga bogații și nici pentru că societatea în care trăim e discriminatorie în vreun fel.

Totul pleacă de la educație și cu toții am avut șanse egale în ceea ce privește educația…