Magazinul de cartier

Pe strada Cantemir colţ cu Irimie. în Ştrand 2 este un magazin de cartier. Deşi pe stradă mai sunt alte două asemenea unităţi, acesta este cel mai căutat de tot cartierul. Deţinut de o familie tânără, magazinul este unul model pentru mine de cum trebuie să fie o afacere mică de familie. Ambii soţi sunt şi vânzători, pe ture, şi aprovizionează. Iar la capitolul ăsta stau incredibil de bine. Au sute de feluri de produse din toate gamele, de la cele ieftine, la cele scumpe. Şi nu au adausuri mari. Şi lumea vine mereu la ei. Seara, pe la 7 este mereu coadă. 20 de persoane. Ies muncitorii de pe şantierele din zonă şi îşi iau una, alta pentru seară. Majoritatea sunt maghiari.
Interesant cum doi tineri pot face o afacere care să le susţină familia. Mereu grijulii, politicoşi şi serviabili cu toţi clienţii. Nu te ţin de vorbă aiurea, dacă tu nu îi provoci la vreo mică şuetă. Aşa da.

La polul opus, ştiu alt magazin de cartier unde îmi fac unele cumpărături când sunt la birou. Acolo o angajată este exploatată 10 ore pe zi, şapte zile pe săptămână. La un salar mizer. Patronul are maşină de maşină, la fel şi fiica sa. Zacusca şi conservele de peşte sunt descărcate din portbagaje luxoase. Iar patronul vine doar seara… Aşa nu.

Căutări: