Magazinul de cartier

Pe strada Cantemir colţ cu Irimie. în Ştrand 2 este un magazin de cartier. Deşi pe stradă mai sunt alte două asemenea unităţi, acesta este cel mai căutat de tot cartierul. Deţinut de o familie tânără, magazinul este unul model pentru mine de cum trebuie să fie o afacere mică de familie. Ambii soţi sunt şi vânzători, pe ture, şi aprovizionează. Iar la capitolul ăsta stau incredibil de bine. Au sute de feluri de produse din toate gamele, de la cele ieftine, la cele scumpe. Şi nu au adausuri mari. Şi lumea vine mereu la ei. Seara, pe la 7 este mereu coadă. 20 de persoane. Ies muncitorii de pe şantierele din zonă şi îşi iau una, alta pentru seară. Majoritatea sunt maghiari.
Interesant cum doi tineri pot face o afacere care să le susţină familia. Mereu grijulii, politicoşi şi serviabili cu toţi clienţii. Nu te ţin de vorbă aiurea, dacă tu nu îi provoci la vreo mică şuetă. Aşa da.

La polul opus, ştiu alt magazin de cartier unde îmi fac unele cumpărături când sunt la birou. Acolo o angajată este exploatată 10 ore pe zi, şapte zile pe săptămână. La un salar mizer. Patronul are maşină de maşină, la fel şi fiica sa. Zacusca şi conservele de peşte sunt descărcate din portbagaje luxoase. Iar patronul vine doar seara… Aşa nu.

Căutări:

4
Lasă un răspuns

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
Pancu

Ce te faci cand ai sute de produse si acestea nu ti se vand? Pentru magazinele de cartier este recomandat sa ai doar produse care se cauta, parerea mea. Pentru ce zici tu exista hipermarketuri.
Aprovizionarile dese duc la costuri mai mari ale produselor finale.

Păcat că şi ei trebuie să se aprovizioneze de la hypermarket-uri! La preţul de acolo (oricum mare)trebuie să îţi mai pui şi adaos (ca să mănânci şi tu) şi uite aşa ajungem la preţuri din ce în ce mai mari. Şi, la un moment dat, lumea nu va mai cumpăra, preferând să ia de la hypermarket! Ştiu că sună pesimist, dar e ce au păţit aproape toate magazinele de cartier!

dreamwind55

Si noi avem un magazinas mic de cartier, deschis de curand, de prin decembrie. Mereu e plin. Succesul vine de la servirea draguta (vanzatoarea o si cunoaste pe bunica mea, stie deja ce va cumpara si culmea, ii da si un “Adevarul de seara” cand trece pe acolo.) Plus ca toti copii care ies de la scoala 15 trec pe acolo. Nu cred ca magazinasele astea vor disparea.Peste tot sunt oameni batrani sau grabiti care nu au timp sa mearga pana la capatul Sibiului pentru o franzela si un salam. Sau care nu vopr sa isi burduseasca frigiderul o data… Read more »