Hrăneşte-ţi familia cu pâine, NU cu violenţă!

Hrăneşte-ţi familia cu pâine, NU cu violenţă!  Acesta va fi mesajul care va ajunge zilnic, o dată cu pâinea, pe masa locuitorilor judeţului Sibiu în timpul campaniei “16 Zile Internaţionale de Combatere a Violenţei asupra Femeii”. Campania este derulată de asociaţia A.L.E.G. cu sprijinul firmei de panificaţie Trans Agape. În total peste 80.000 de oameni vor afla unde se pot adresa pentru sprijin în combaterea violenţei în familie. “Ne-am gândit la o formă nouă de conştientizare a publicului şi am ales pâinea pentru că este un simbol al familiei, dar şi produsul zilnic cel mai consumat de români şi suntem recunoscători firmei Trans Agape că au fost atât de deschişi la ideea campaniei” (Camelia Proca, Director A.L.E.G).
A.L.E.G. oferă din 2004 servicii gratuite de suport pentru victimele violenţei (consiliere psihologică şi juridică, suportarea cheltuielilor medicale sau cu certificatul medico-legal, după caz), dar şi consiliere pentru întreaga familie.

25 noiembrie – 700 de lumânări pentru Martorele Tăcute
Str. N. Balcescu (fantana din fata Romtelecom) orele 16:30-19:30

În cadrul acestei campanii, A.L.E.G. va organiza acţiunea stradală „Martorele Tăcute”. Siluetele roşii reprezintă simbolic femei care şi-au pierdut viaţa datorită violenţei domestice. Fiecare siluetă va avea inscripţionată povestea unui caz din judeţul Sibiu. Conform statisticilor Agenţei Naţionale pentru Protecţia Familiei, în ultimii 5 ani în România s-au înregistrat 723 de decese datorate violenţei în familie.

A.L.E.G. va aprinde cu ajutorul trecătorilor 700 de lumânări pentru a sublinia că violenţa în familie nu e o simplă poveste, că ea poate fi fatală.
Te aşteptăm şi pe tine acolo!