Haine de pe net si femei frustrate

Screen Shot 2016-04-19 at 15.01.08

Pentru ca nu m-a mai facut nimeni misogin de ceva vreme si pentru ca n-am mai auzit aproape deloc in ultima perioada replica aia cu “barbatii e porci” si desigur fiindca vreau sa le dau o sansa cititoarelor sa comenteze pe un subiect care indirect le priveste mi-a trecut prin cap sa scriu randurile de mai jos.

Cred ca fiecare dintre noi a ras cel putin o data la o compilatie de imagini cu titlul “expectation versus reality” in care aparea de obicei un selfie al vreunei dudui alaturi de o imagine de produs. Imaginea de produs prezenta de obicei o femeie fotomodel, imbracata in rochia careia ii facea reclama in timp ce in selfie aparea de obicei o doamna sau domnisoara care pare-se ca a mancat ciocolata la fiecare masa si careia ii dadeau pe afara suncile in locurile in care rochia stramta avea ceva aierisire.

In urma cu ceva vreme am salvat captura de ecran de mai jos, luata de pe Facebook si pe care am gasit-o intamplator in timp ce cautam altceva asa ca mi-am adus aminte ca e musai sa scriu ceva pe subiect:

Screen Shot 2016-04-19 at 15.01.08

In primul rand discrepanta de culoare e evident data de lumina din incapere, dar si de profesionalismul fotografului. Nu putem compara o poza de studio cu un selfie facut cu un telefon oarecare.

Apoi mai e chestiunea de forme. Fata din poza de produs are niste forme aproape perfecte, niste sani care sunt apropiati si stau sus si evident o talie ceva mai mare decat tipa din selfie. Astea fiind zise e oportun sa concluzionam faptul ca in primul rand exista discrepante majore in ceea ce priveste fizionomia celor doua.

Mi se pare absurd faptul ca respectiva clienta avea asteptari ca aceeasi rochie sa-i stea umflata la piept atat timp cat ea il are aproape plat si umflata la solduri cand ea pare ca nici fund in pantaloni n-are.

Pentru o femeie ar trebui sa fie logic faptul ca exista rochii ce se pot purta ca un tricou si rochii ce se pot purta doar daca ajuta si corpul ca acestea sa fie purtate.

N-am prea inteles de ce sunt tepari cei care i-au vandut rochia respectiva, mai ales fiindca sunt aproape sigur ca individa nu le-a trimis o poza cu ea sau macar masurile ei de la umeri, sani, solduri, fund si coapse impreuna cu aspecte precum inaltimea si alte alea incat sa-si faca oamenii o idee cui vand rochia respectiva. Atunci cand ca femeie iti dai pe piept cu crema de bube sau cand sa stai pe scaun ti se pare incomod pentru ca scaunul e cam ingust e musai sa te gandesti ca poate marimea S sau XL (dupa caz) nu-i tocmai potrivita pentru tine.

Dar mereu vinovat e comerciantul, nu clienta pentru ca nu doar da dovada ca n-are habar ce cumpara ci si ca s-a trezit sa cumpere ceva ce evident nu i se potriveste. Cu astfel de exemplu inteleg perfect motivul pentru care comerciantii au blocat-o pe respectiva, mai ales in contextul in care niste savanti sustin ca prostia e adeseori contagioasa.