Firefox devine din ce in ce mai irelevant

1912484

Ieri am prins in feed o gramada de stiri si postari despre noua versiune de Firefox. E vorba de stiri in trei limbi diferite pentru ca redundanta informatiei nu mai are niciun fel de limite in ziua de azi.

Si totusi intr-un fel a fost bine ca le-am prins pe toate fiindca in definitiv vorbeau despre acelasi lucru, mai bine zis o chestie extrem de irelevanta si anume faptul ca noul Firefox e capabil sa deschida 1600 de tab-uri in 15 secunde.

Ori intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna orice IT-ist profesionist e la ce mama dracului ar avea nevoie cineva sa deschida 1600 de taburi si mai ales de ce in 15 secunde, sau mai bine zis cum ar putea face lucrul asta? Si aici ma refer la utilizatorul banal, la gospodine, instalatori sau tarnacopisti nu la IT-isti.

Desigur propagarea unei astfel de informatii a fost gandita probabil ca o manevra de marketing ca sa arate faptul ca noua versiune de Firefox e mai rapida decat cea anterioara, insa deoarece rapiditatea asta e insesizabila de om si irelevanta din punct de vedere tehnologic au bagat gogoasa asta cu 1600 de taburi in 15 secunde.

In opinia mea abordarea asta, a unei functionalitati irelevante si inutile, nu face decat sa confirme declinul cotei de piata si convingerea ca Firefox devine un browser din ce in ce mai irelevant datorita lipsei acute de inovatie. Si poate ca inovatia nu era o problema asa de mare daca reuseau sa-l faca ceva mai eficient din punct de vedere al consumului de RAM pentru ca nu toata lumea isi permite calculatoare high-end ca sa poata deschide dintr-un click 1600 de taburi in 15 secunde.