E bine că sunteți toți doctori acum

Probabi că știți deja că urmez un tratament medical, am mai amintit pe aici și am pus și o poză pe Facebook la un moment dat când eram mult prea incoerent ca să scriu sau să vorbesc.

Poza am pus-o ca să știe cei care erau informați de procedură că m-am trezit din anestezie, am ieșit din sală și totul e bine.

Stați așa, nu trageți concluzii pripite și nu vă bucurați. Nu o să umflu coada prea curând, cel puțin nu din cauza asta.

Dar să nu deviem de la subiect pentru că s-a umplut lumea de doctori ce au pe diploma parafa lui Zuckerberg și despre asta voiam să vă vorbesc de fapt.

Aparent în ziua de azi nici nu te mai poți căca liniștit fără să-ți dea cineva sfaturi despre cum să te caci corect pentru că așa a citit el sau ea pe net.

După cum spuneam am pus o poză, nu una de pe budă ci una dintr-o cameră de spital, și mulți s-au grăbit să mă întrebe ce s-a întâmplat și să-mi ureze însănătoșire grabnică. Ceea ce m-a cam surprins, ce-i drept, pentru că lumea nu prea interacționează cu ceea ce postez pe profilul personal.

Numai că au existat și câțiva care m-au abordat pe privat ca să mă intrebe mai în detaliu ce am, dar mai ales ca să-mi spună că tratamentul pe care-l iau nu e bun pentru că pastilele respective au efecte secundare. 

Bine… să nu vă închipuiți că m-a abordat vreun medic specialist cu suficientă experiență în domeniu.

Nu!, m-au abordat oameni care și-au dat doctoratul pe Facebook și care aparent nu mai dorm nopțile de efectele secundare ale pastilelor pe care le iau.

Un doctor știa bine că tratamentul medicamentos are scopul lui și că efecte secundare are orice tratament, chiar și ăla cu ierburi din fundul grădinii sau mămăligă vârtoasă.

E drept că tratamentele astea neoficiale au ca efect secundar crucea, sicriul și bocetul babelor nu stări de disconfort cum au pastilele pe care le iau eu.

Dar, în fine, iarăși divaghez.

Ce ma contrariază pe mine e faptul că ăștia care-mi povestesc despre tratamente alternative nu înțeleg faptul că eu m-am dus la un medic specialist pentru că am încredere în el și în tratamentul pe care mi l-a dat.

Dacă voiam să rumeg brusturi sau să trag mămăligă pe nas atunci mă duceam la un vraci nu la un medic.