De ce nu-i iubește Dumnezeu pe români

Probabil că v-ați dat seama că deși românii sunt, probabil, al doilea cel mai religios popor din Europa, după ruși, Dumnezeu nu-i prea iubește din moment ce le dă capi de biserică precum Daniel sau Laurențiu și politicieni precum Dragnea și Sică Orban.

Ba mai mult, dacă te uiți la nivelul social și intelectual al românilor care sunt adeseori niște cocalari cu budă în fundul grădinii înțelegi că afinitatea ălui de sus pentru poporul ăsta e destul de mică.

Foarte mult timp m-am întrebat de ce e așa, iar aseară, în timp ce luam cina într-o crâșmă ordinară mi-a picat fisa…

Aseară ne-am hotărât să luăm cina în oraș sat la ceva crâșmă ordinară, numai că respectiva crâșmă organiza o petrecere de tipul girls nights out pentru ceva fete, doar fete, probabil feministe. Oricum nu contează. Important e că bucătăreasa ne-a invitat să plimbăm ursul dacă nu vrem să bem o bere la bar sau să măncăm un hamburger tot la bar.

Noi voiam să măncăm altceva decât un hamburger așa că ne-am dus la altă crâșmă ordinară.

Ei, în timp ce încercam să luăm cina (e cam dificil să iei cina cu un copil de 3 ani care se plictisește) au pășit în crâșmă niște domnișoare care se apropiau de prima pensie.

Veneau de la biserică pentru că la ăștia slujba se face seara nu cu noaptea-n cap ca pe la popoarele de masochiști.

Erau pe puțin 12 domnișoare dinastea și toate, fără nicio excepție, erau aranjate. Aveau pantofi cu toc (nu cui, dar totuși toc), fustă peste genunchi și erau coafate, machiate etc.

Dacă nu le trăda aspectul corporal și ridurile de pe față ziceai că-s niște puștoaice care se duc la ceva întâlnire cu iubitul lor.

În timp ce mă uitam la ele mi-am adus aminte cum, în urmă cu vreo lună, în timp ce o aștepam pe colega să se facă blondă (timp de aproape trei ore!), a pășit în coafor o domnișoară dinasta care venise să se aranjeze pentru că mergea la o înmormântare și nu putea să se ducă în capot și nearanjată.

Atunci mi-am dat seama care-i treaba de fapt și de ce-i iubește Dumnezeu mai mult pe vestici și mai puțin pe estici.

Păi femeile vesticilor se duc la întâlnirea cu Dumnezeu îmbrăcate frumos, decent și sexi și sunt aranjate frumos.

Ori femeile esticilor se duc la întâlnirea cu Dumnezeu fix la fel cum stau și pe acasă. Adeseori nespălate, cu păstură pe cap ca să nu li se vadă părul nearanjat și cu mustață mai mare decât a bărbatului lor.

Probabil că majoritatea nu s-au epilat și nu s-au pensat în viața lor, sau dacă au făcut-o a fost în vremuri de mult apuse și doar cu scopul de a captura vreun bărbat care să le întrețină, iar acum sunt la biserică fix la fel cum sunt și pe stradă și acasă.

Niște babe neîngrijite care nu fac altceva decât să-și plângă de milă pentru că au un bărbat care bea și le bate.

Ce căcat să facă și bietul om după ce la nici 40 de ani femeia frumoasă cu care s-a însurat a devenit baba neîngrijită care-l iubește doar pe Dumnezeu fără să se întrebe dacă iubirea asta e reciprocă și dacă lui Dumnezeu îi place halul în care a ajuns?

foto via vk.com