De ce imi iubesc tara?

In aceste momente cand toata lumea este pierduta in fata televizioarelor cu scandalurile politice si romanii mor de foame din lipsa de locuri de munca… un amic blogger, Paul Sava, ne provoaca din Moldova la un concurs cu tema: „De ce va iubiti tara?” Detaliile tehnice le gasiti la el pe blog.

Vreau sa va scriu mai jos 3 argumente de ce imi iubesc eu tara. Stiu ca scriu din cand in cand despre acest subiect. Dar poate in astfel de momente este bine sa ne aducem aminte de esente;

1. Imi iubesc tara pentru ca este locul unde m-am nascut, am crescut si simt o legatura puternica intre mine si familie, oameni, pamant. Desi am calatorit in multe alte tari, tot aici ma simt in largul meu. Avem o identitate nationala, buna-rea cum o vad unii si altii sau mai bine zis cu bune si cu rele, dar este a noastra si este ceea ce ne defineste. Nu putem fi un neam de lorzi sau vikingi. Dar putem fi romani!

2. Imi iubesc tara pentru ca imi ofera mereu noi experiente. Este mereu surprinzatoare, mereu te lasa sa ii mai descoperi o taina sau o frumusete. Si cand crezi ca nu mai ai nimic de vazut…hop apare misterul noii descoperiri!

3. imi iubesc tara pentru ca are un popor ce merita mai mult de la istorie si contemporaneitate. Un popor cu multe probleme pe care se straduie sa si le rezolve. Un popor care trece acum printr-o perioada de redefinire ca natie, identitate si destin.

Voi de ce va iubiti tara?

Căutări:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *