De ce imi iubesc tara?

In aceste momente cand toata lumea este pierduta in fata televizioarelor cu scandalurile politice si romanii mor de foame din lipsa de locuri de munca… un amic blogger, Paul Sava, ne provoaca din Moldova la un concurs cu tema: “De ce va iubiti tara?” Detaliile tehnice le gasiti la el pe blog.

Vreau sa va scriu mai jos 3 argumente de ce imi iubesc eu tara. Stiu ca scriu din cand in cand despre acest subiect. Dar poate in astfel de momente este bine sa ne aducem aminte de esente;

1. Imi iubesc tara pentru ca este locul unde m-am nascut, am crescut si simt o legatura puternica intre mine si familie, oameni, pamant. Desi am calatorit in multe alte tari, tot aici ma simt in largul meu. Avem o identitate nationala, buna-rea cum o vad unii si altii sau mai bine zis cu bune si cu rele, dar este a noastra si este ceea ce ne defineste. Nu putem fi un neam de lorzi sau vikingi. Dar putem fi romani!

2. Imi iubesc tara pentru ca imi ofera mereu noi experiente. Este mereu surprinzatoare, mereu te lasa sa ii mai descoperi o taina sau o frumusete. Si cand crezi ca nu mai ai nimic de vazut…hop apare misterul noii descoperiri!

3. imi iubesc tara pentru ca are un popor ce merita mai mult de la istorie si contemporaneitate. Un popor cu multe probleme pe care se straduie sa si le rezolve. Un popor care trece acum printr-o perioada de redefinire ca natie, identitate si destin.

Voi de ce va iubiti tara?

Căutări:

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted

Lasa link cu articolul asta la mine pe blog exact la pagina cu concursul.Asta ca sa fie respectate regulile concursului.
A ajuns la mine cartea lui Andrei Codrescu.Multumesc.

xx

1.Pentru ca inaintasii mei au fost eroi si le sunt datoare o sfanta memorie; 2. Pentru ca bunicile si strabunicile mele mi-au transmis in gene un crestinism de neintinat; 3. Pentru ca numai in Romania simt ce inseamna omenia, crestinismul natural; 4. Pentru ca numai in acea clima ma simt acasa; 5. Pentru ca numai in tara mea produsele agricole au cel mai exceptional pamant, bogat in minerale si in soare iar gustul fructelor si aroma lor merge direct in creier; 6.Pentru ca in concediu imi doresc sa merg numai in Romania! 7.Pentru ca suntem frumosi si cu bun simt… Read more »

[…] Ca tot vine 1 decembrie hai sa va spun de ce-mi iubesc tara; […]