De ce fabricăm lucruri proaste?

LifetimeStock-239647-L

Prin 2013 am cumpărat un player de BluRay cu funcții de SmartTV incluse.

Aveam nevoie de el pentru filmările HD de la nuntă și fiindcă televizorul pe care-l aveam atunci, ceva petardă ieftină, n-avea funcții de SmartTV.

Am zis să iau Samsung că-i marcă bună și implicit trebuie să fie și calitativ.

Vorba patriarhului, dai un ban, dar merită.

Ei bine, adevărul e că n-a prea meritat.

Nu cred că l-am exploatat mai mult de 30 de ore în 4 ani de zile și în definitiv l-a luat dracu deși a stat după protecție electrică la fel ca orice alt dispozitiv din casă.

Într-o zi din senin n-a mai acceptat discurile și a început să închidă și să deschidă tăvița aia aiurea.

Din ce am citit pe net nu e un caz isolat fiindcă e un defect destul de comun la dispozitivele astea și mai ales la modelul pe care-l aveam eu.

Spre surprinderea mea, modelul respectiv era făcut în România, mai exact la Brașov.

Totuși, l-am considerat un caz isolat până de curând când mi s-a dus dracului și periuța de dinți electrică și nu mică mi-a fost uimirea să constat că e fabricată tot în România.

Și în cazul ăsteia am ales un Philips, nu orice petardă pentru că din nou am gândit ca patriarhul și n-am vrut să mă risc.

O luasem în urmă cu mai puțin de trei ani și n-am folosit-o zi de zi și nici de trei ori pe zi cum recomandă unii savanți așa că nu mă prea așteptam să crape din senin.

Acuma s-ar putea să fie o coincidență nefericită, dar cum eu nu prea cred în coincidențe aș spune mai degrabă că are de-a face cu lucrul de căcat pe care s-au obișnuit să-l facă românii, indiferent de marca pentru care lucrează.

Astea fiind zise, nu vă mai entuziasmați atât cu vaccinul ăla românesc fiindcă și dacă se va face o să fie mult și prost deoarece aparent noi doar așa știm să producem.

Exact cum ne-au învățat comuniștii.

De asta nu prea suntem competitivi pe nicăieri prin lume.