Comunicat de presa: Compotul si dulceata bunicii

Sibiu, 29 iulie 2015

Compotul şi dulceaţa bunicii, ingredientele unei afaceri noi din Sibiu

• Daniela Maria Nițu, din Roşia, judeţul Sibiu, va vinde compot şi dulceaţă după reţetele familiei, preparate pentru consum public, datorită cursurilor Asociaţiei React
  • Prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”, mai mult de 350 de femei s-au înscris deja la cursurile gratuite de lucrător în domeniul conservelor din legume şi fructe şi de antreprenoriat
  • În total, 392 de femei care locuiesc în mediul rural din judeţele din centrul ţării vor beneficia de cursurile oferite prin proiect

Sibiu, 29 iulie 2015 – Daniela Maria Nițu este una dintre gospodinele talentate din centrul ţării, ale cărei reţete de compot şi dulceaţă vor ajunge, în curând, pe mesele românilor. Daniela participă la cursurile gratuite de calificare în producţia conservelor din fructe şi legume pentru consum public, cursuri completate de instruirea în folosirea calculatorului şi de noţiuni de antreprenoriat. Tot programul de formare este posibil datorită Asociaţiei React, prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”.

La 47 de ani, după ce o viaţă întreagă s-a ocupat de creşterea celor trei copii, Daniela Maria a decis că este cazul să investească timp şi energie în ceva care se poate transforma într-o sursă de venit. A trăit înconjurată de reţetele bunicii şi a prins secretele dulceţurilor şi ale compoturilor. Astfel, cursurile „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru” au reprezentat pentru ea o reală oportunitate.

„Când am început cursurile, totul a fost nou pentru mine. Am auzit despre utilajele care se folosesc în fabrici, unde se fac conserve, şi mi-a plăcut. Pe lângă asta, am aflat despre o grămadă de reţete de compoturi pe care nu le mai făcusem şi pe care acum vreau să le încerc. Cine ştie, dacă încep să mă fac cunoscută printre apropiaţi şi vecini, încet-încet poate reuşesc să pun pe picioare o mică afacere sau să îmi găsesc de lucru”, a spus Daniela.

Cu ajutorul tehnicilor învăţate la cursul de calificare în producţia conservelor din fructe şi legume, şi al reţetelor moştenite din familie, Daniela va ȋncepe să pregătească produse pentru consum public, sprijinită de Asociaţia React.

Până în prezent, prin „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”, peste 350 femei s-au arătat interesate de cursurile gratuite de lucrător în domeniul conservelor din legume şi fructe şi de antreprenoriat. Cursurile se adresează unui număr total de 392 de femei care locuiesc în mediul rural ȋn regiunea Centru (judeţele Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu). Persoana de contact pentru înscrierea la cursurile „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru” este Viorica Toader (mobil: 0732 222 311, e-mail: viorica.toader@asociatiareact.ro).

“Ocupare şi antreprenoriat rural în regiunea Centru” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale din regiunea Centru, implementat şi comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte ȋn oameni!

***

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară.

Suntem printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România, cu 14 premii de excelență naţionale şi internaţionale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viaţa oamenilor prin sprijin competent şi implicare activă. În cei nouă ani de la înfiinţare, am contribuit la schimbarea vieţii unui număr de aproximativ 200.000 de romani şi am salvat peste 100.000 de vieţi omeneşti. React are filiale în 5 oraşe din ţară şi o echipă de 50 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Pentru informaţii suplimentare, sunteţi rugaţi să o contactaţi pe Ruxandra Palade, expert comunicare în cadrul Asociaţiei React, telefon 0732 714 849, e-mail ruxandra.palade@asociatiareact.ro.