Comuna Rasinari pe net

Astazi un site de prezentare al comunei Rasinari realizat de Marius Suciu www.comuna-rasinari.info

Site-ul in descrierea autorului:

Site-ul face cunoscute personalitatile Rasinariului; scoate in evidenta valorile de patrimoniu cultural: biserici, scoli, case memoriale, troite vechi, cladiri vechi; arata obiceiurile, portul popular, arhitectura rurala; istoria locului de-a lungul timpului; importanta tramvaiului pentru legatura dintre Sibiu si Rasinari si alte aspecte de interes turistic sau cultural.
Site-ul ofera posibilitatea localizarii obiectivelor importante folosind google maps: biserici, scoli, gradinite, muzee, casa memoriale, alte monumente si cladiri de interes public. In plus sunt puse la dispozitia vizitatorilor imaginile si descrierile aferente fiecarui obiectiv prezentat (in total peste 50 de troite cu imagini si descrieri corespunzatoare). O alta facilitate pe care o ofera site-ul este localizarea pensiunilor din Rasinari si imprejurimi, vizualizarea ulitelor satului sub forma de galerie de imagini, precum si vizualizarea imprejurimilor satului.
Am folosit materiale din diverse parti: de la fata locului (material fotografic si informatii culese de mine) si din diverse carti, articole, monografii.