Centrală nucleară lângă Tălmaciu, Sibiu

De anul trecut am avut în ziar informaţii li argumente pro şi contra amplasării unei centrale nucleare lângă Tălmaciu, în judeţul Sibiu. Acum ministrul Videanu confirmă că această centrală nouă va fi în Transilvania, dar nu vrea să spună unde. Vedeţi mai jos o hartă Wikimapia cu posibilul amplasament pentru centrala nucleară, luat în calcul de autorităţi. Eu unul sunt împotrivă!

10
Lasă un răspuns

10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
newest oldest most voted

Eu sunt pentru.

radu

si eu sunt pentru

super! la vreo 7 km de casa parintilor…

se va face aproape de Targu Mures, s-a incercat la Talmaciu, Avrig si Porumbacu. Au fost prospectiuni insa in zona noastra roca montana nu este suficient de solida si stabila ca sa poata fi amplasata o astfel de centrala. A 2-a solutie era in apropiere de Targu Mures si se pare ca acolo se va face pana la urma.

Nici eu nu sunt de acord…sa puna centrala in judetul lui…acolo in sud…noua nu ne trebuie.

Eu sunt pentru…contra, hic! Eu carevasazica sunt impotriva ideii de a fi impotriva! Sa fie centrala, accept dar sa nu fie nucleara sau si nucleara accept dar sa nu fie centrala si daca tot va fi, si va fi, vrem sa stim si noi, monsher Videanu! Hic! …si eu cu cine-am votat!

Centura, centura…macar sa avem, apoi si centrale.

Mihai-Sorin

Zona Sibiului este o zona deosebita, speciala, binecuvantata, de la cadrul geografic natural (vecintatea muntilor Cindrel si Fagaras,raul Olt, Ocna Sibiului, zona Cisnadioara, Marginimea Sibiului) la caracteristicile urbanistice ale orasului-cetate, la nivelul de educatie si cultura (peste medie), si pana la spiritualitate. Faptul ca industria grea lipseste e un punct forte in ceea ce priveste calitatea medului si amprenta activitatilor industriale umane (care e redusa aici). Amplasarea unei centrale nucleare intr-o astfel de zona e un act de inconstienta si indiferenta totodata intrucat in afara de riscul real de a se reedita “un Cernobal” apare si marea problema a deseurilor… Read more »

si totusi se va construi in nordul transilvaniei pe la mures 🙂

dreamwind55

Discutiile astea-s de mult timp. Daca centrala e facuta bine, nu prezinta mare risc. Dar cum la noi se fura din materiale si se lucreaza de mantuiala… mi-e cam groaza. De ce nu o pun in Baragan printre dune, sau undeva intr-o zona pustie si urata.