Cateva idei la inceput de an

DSC0884

Nu stiu cum a inceput 2018 pentru voi, insa inainte de a trece la a cea de-a doua parte a retrospectivei pe care mi-am propus s-o fac pentru anul 2018 e musai sa va spun putin, pe scurt, cum s-a terminat anul 2017 si a inceput anul 2018 pentru mine.

Astfel, finalul anului 2017 a fost destul de alert si plin de stiri neasteptate.

Prima stire avea de-a face cu linia de fibra optica, ce devenise operationala. Asa ca la doua zile distanta de noul an aveam sa-l primesc cu colinda pe instalatorul de FTTH.

A doua stire, pe care am primit-o cu 24 de ore inainte sa se incheie anul 2017, are legatura cu serverele pe care imi gazduiesc o mare parte dintre siteuri, sau mai bine zis cu rack-ul in care sunt colocate serverele respective pentru ca furnizorul meu s-a decis sa puna lacatul pe afacere, sau s-o vanda, pentru ca pe 31 ianuarie ii expira contractul cu centrul de date si nu are de gand sa mai reinnoiasca.

Asta inseamna ca n-am de ales si e musai sa mut serverele in alta locatie pana pe data de 31 ianuarie. La prima vedere asta-i o veste proasta pentru ca presupune o gramada de munca neprogramata, insa gandita la rece e de fapt o chestie buna pentru ca in felul asta o sa fac upgrade hardware infrastructurii cloud pe care tin siteurile si pe deasupra la noul furnizor o sa beneficiez de un serviciu ceva mai bun ce o sa presupuna si un nivel de performanta mai ridicat, platind in linii mari aceiasi bani.

In felul asta, latenta de care aveau parte siteurile pana acum datorita locatiei o sa dispara pentru ca noul furnizor are peering cu NTT si ofera si posibilitatea de dual uplink fara sa mai existe un throttle efectiv pe latimea de banda.

Apropo de asta. Daca e careva interesat sa preia o firma de hosting din Mallorca cu hardware propriu si toate alea la vreo 20 mii de euro atunci sa lase un comentariu si o sa-l pun in contact cu viitorul fost furnizor al meu.

Pe 31 decembrie si 1 ianuarie am lucrat, pentru c-am vrut si pentru ca n-aveam altceva mai bun de facut. Cu copil de 2 ani nu prea poti sa iesi pe nicaieri dupa ora 21:00 asa ca stai acasa si te uiti la Stela si Arsinel, sau ma rog la Iordache si idiotu' alalat de-a ajuns deputat din sofer si a dat-o pe aia cu poza cu sexu' anal, al carui nume imi scapa desigur. Oricum tot aia e.

Apoi, in a doua zi din an am fost in excursie, prima pe 2018 pe un traseu relativ dificil si destul de lung, insa efortul a fost pe deplin rasplatit. V-as pune poze din excursie, dar nu ma lasa vecina pentru ca, cica, are drepturi de autor asupra pozelor desi nu ea a apasat pe tragaci.

In rest, dupa ce ca aproape s-a dat cu fundul de pamant in ultima saptamana din an, Ethereum s-a chinuit vreo doua zile sa treaca de pragul de $1000 si intr-un final a reusit, iar Siacoin a urcat surprinzator de mult azi.

In concluzie, am avut parte de un final de an cu totul neasteptat si un inceput de an asemenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *