Care-i faza cu PSD-ul și bloagării de pe la noi?

communism-157634

Băi, nu știu despre voi, dar eu din seara primului tur aproape ca n-am citit un blogger mai spălat (a se citi cunoscut, sau a-lister cum le place să-și zică) de pe la noi care să nu laude PSD-ul sau pe Dăncilă sau să justifice măcar un căcat relaționat cu PSD-ul.

Sunt multe idei pe care le-am citit și multe schimbări radicale de paradigmă mentală care mă fac să cred că foamea e cam mare și că la ora actuală probabil și banii PSD-ului au serie.

Desigur, nu mă refer la un fani ai politicilor de stânga precum Ice ci la dinăștia care o dădeau întotdeauna cu PSD e nașpa și acum se trezesc că PSD de fapt e foarte OK.

Am să dau un exemplu în acest sens, unul relevant și despre care întâmplător cunosc mai multe detalii.

Printre ăștia care bat cu lingura în tigaie despre cât de mișto e PSD-ul ăsta e și Vasilescu care s-a trezit să ne spună că normalitatea privind votul din diaspora se datorează PSD-ului care l-a organizat așa de bine.

Acuma nu știu despre voi, dar eu sunt lup bătrân și mă cam prind când cineva mănâncă rahat cu polonicul așa că am să mă apuc să demontez aici argumentele lui Vasilescu fiindcă pupincurismul ăsta la adresa PSD-ului atinge niște cote demne de Mircea Badea.

În primul rând, votul prin corespondență și organizarea votului pe trei zile se datorează PNL-ului care a împins modificările astea legislative în vară și despre asta puteți să citiți pe aici.

În al doilea rând, PSD-ul n-a organizat absolut nimic în diaspora ci oameni de bună credință din consulate și din diaspora s-au mobilizat și au făcut posibilă normalitatea cu care s-a votat.

Singurul lucru pe care l-a făcut PSD-ul a fost să nu încerce să saboteze la modul grosolan votul cum a făcut cu alte ocazii. Atât.

Probabil pe Viorica n-a dus-o mintea să aplice tacticile de gherilă ale lui Ponta și de aici normalitatea asta.

Revenind la votul din diaspora.

Înainte de toate e musai să lămurim faptul că ambasadorii sunt numiți de președinte, așa că mai toți au fost unși în funcție de Iohannis, nu de PSD, deci aveau tot interesul să facă un lucru bun alături de echipa lor.

Consulatele și ambasadele au vrut să organizeze un vot normal, dar MAE s-a rezumat la a oferi resursele logistice și financiare și marea problemă pentru organizarea votului a fost resursa umană care de multe ori a lipsit cu desăvârșire.

Fiindcă după modificarea legislației electorale consulatele puteau să înființeze câte secții voiau, cu condiția să facă rost de resursa umană necesară pentru aceste secții, majoritatea oamenilor de bine din consulate și ambasade au apelat la românii din diaspora pentru a căuta voluntari.

Așa se face că oamenii din diaspora s-au mobilizat și au făcut votul posibil căutând voluntari.

Și la mine au apelat și eu am căutat așa că știu povestea de la firul ierbii, nu trebuie să-mi vină nimeni să-mi povestească ce și cum a fost.

Cu atât mai puțin aroganții ăștia care știu ei mai bine de fiecare dată și care publică două din trei articole pe bani