Arabii n-or să se integreze în societatea europeană

DSC_0596

Sigur că da…

Din când în când citesc pe alocuri comentarii xenofobe care tind să indice faptul că arabii n-or să se integreze în societatea europeană și că, dimpotrivă or să-și impună propria agendă ca să ne subjuge.

Acuma, ce nu înțeleg mulți apropo de aspectul ăsta e că arabii care vin pe aici nu o fac neapărat de foame. Dacă le era foame se duceau la alții ca ei nu o luau practic de la zero peste mări și tări.

Vin în Europa și în vest mai ales pentru că viziunea lor auspra vieții se opune dogmelor politice și religioase din țara lor.

În Europa dacă nu ești de acord cu preotul sau politicianul riști să iei cel mult o amendă, în timp ce în țările musulmane, dacă nu ești de acord cu ce spune muftiul, sau te miri ce alt papagal cu influență, riști să putrezești în închisoare sau să mori în chinuri.

Înainte să fie mânați de mirajul banilor sunt mânați de mirajul libertății ca și mulți dintre europenii din est de altfel.

Revenind la arabii din Europa, despre care unii spun că nu se integrează, e musai să menționez vreo trei exemple de integrare care pe mine m-au cam surprins:

  • La o platformă de afiliere de site-uri pentru adulți e affiliate manager un musulman. Aparent, Alah e mare până dai arăboaicele old-school care nu s-au epilat niciodată, nicăieri pe puștoaicele de pe la noi;
  • În urmă cu câteva luni, pe 31 octombrie (seara de Halloween) mă întorceam de la un client și de la mașină până la apartament m-am intersectat cu 3 puștani arabi care aveau niște cearceafuri pe ei și mergeau pe la uși și porți cu tick-or-treat (știți voi, colindul ăla de Halloween);
  • Ieri ieșisem de la primul job și mă duceam spre al doilea. În timp ce tranzitam localitatea vecină m-am intersectat cu o arăboaică, dinaia cu păstură pe cap și rochie largă de la gât până la călcâie, care tocmai își luase copiii de la școală și își făcea un selfie cu ei pentru că ambii purtau măști de demoni și unul avea chiar și furcă de drac. E ceva tradiție locală de natură păgână pe care catolicii n-au avut de ales și au integrat-o în religie.

Așa că au dreptate ăștia, musulmanii n-or să se integreze veci. Oh! wait…